Πάσχα στη Βουδαπέστη 4 & 5 Μέρες

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αθήνα με πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, 5* της επιλογής σας
Μπουφέ πρωινό καθημερινά
Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
Ξενάγηση του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας (περιλαμβάνεται η είσοδος)
2η ξενάγηση στη Βουδαπέστη (περιπατητική)
Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
Πασχαλινό ‹‹Βασιλικό γεύμα›› στο Μεσαιωνικό Εστιατόριο Renaissance με απεριόριστη κατανάλωση ποτών (μόνο για το γκρουπ με αναχώρηση στις 6/4)
Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη
Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες - Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€150)
Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

4 ημέρες, 06/04/18-15/04/18 €449.00

Πάσχα στη Βουδαπέστη
Διάρκεια: 4 & 5 Μέρες Αναχώρηση: 6 & 11/04
από
449€
Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης & Κοινοβούλιο - Λουτρά –Σκεπαστή Αγορά– Εβραϊκή συνοικία Παραδουνάβια Χωριά – Βασιλικό γεύμα
1η ημέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης & Κοινοβούλιο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. Άφιξη και αμέσως μετά ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης, την Πλατεία Ηρώων, την λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, το Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Κατόπιν θα ξεναγηθούμε (εσωτερικά) στο Κοινοβούλιο, για να γνωρίσουμε μαζί με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το Σπαθί του Αγίου Στεφάνου και το Χρυσό Μήλο της Εξουσίας. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη Vaci Utca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & New York.
2η ημέρα: Βουδαπέστη - Περιπατητική ξενάγηση(Λουτρά –Σκεπαστή Αγορά– Εβραϊκή συνοικία)
Η σημερινή ξενάγηση αρχίζει από την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επόμενος σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη. Τέλος θα καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για shopping με πάρα πολλές επιλογές. Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε την πλούσια Πινακοθήκη, όπου φιλοξενούνται περιοδικές. Ενδιαφέρων είναι και ο περίπατος στο νησί της Μαργαρίτας. Απολαύσετε μία στάση για καφέ, στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & New York.

3η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Βασιλικό γεύμα
Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Εν συνεχεία θα γευματίσουμε σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης, αλλά και ο Άγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα
Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το ζωολογικό κήπο της πόλης στο δημοτικό πάρκο Városliget. Είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο που άνοιξε τις πύλες του στις 9 Αυγούστου 1866. Εντυπωσιάζει τόσο ο αριθμός των ζώων που φιλοξενεί όσο και τα κτίρια σε αρτ νουβό στυλ που διαθέτει. Εύκολη πρόσβαση με το μετρό. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την πλούσια Πινακοθήκη, όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και το Εθνικό Μουσείο της πόλης. Ενδιαφέρων είναι και ο περίπατος στο πανέμορφο νησί της Μαργαρίτας. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό (2-12 ετών)

6-9/4

HUNGARIA CITY CENTER  4*
(Ημιδιατροφή σε μπουφέ)

€ 449

€ 549

€ 349

EUROSTARS CENTER  4* SUP (Κεντρικότατο)

€ 485

 

€ 625

 

€ 385

 

IBEROSTAR GRAND 5*
(Luxury Hotel)

€ 639

€ 869

€ 539

11-15/4

HUNGARIA CITY CENTER  4*
(
Με μπουφέ πρωινό)

€ 449

€ 579

€ 349

EUROSTARS CENTER  4* SUP 
Κεντρικότατο)

€ 535

€ 695

€ 435


Γενικοί Όροι

Γενικές σημειώσεις
Σημειώσεις:

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή
Το πρόγραμμα 11-15/4 πραγματοποιείται με μία ελεύθερη ημέρα επιπλέον. Επίσης υπάρχει δυνατότητα ολοήμερης προαιρετικής εκδρομής στη Βιέννη την ημέρα αυτή (κόστος 50€ το άτομο)